Jubileum 35 jaar

In 2021 vieren we dat de band tussen Groningen en San Carlos 35 jaar bestaat! Op 1 oktober 1986 werd de vriendschap tussen de steden door de Groninger gemeenteraad officieel bekrachtigd. Om het jaar luister bij te zetten, organiseren we verschillende activiteiten. Uiteraard volgen we de richtlijnen van de overheid en het RIVM met betrekking tot COVID-19.
Via deze pagina maken we onze activiteiten bekend. Daarnaast zullen de activiteiten ook via onze social media worden gedeeld.

We verwachten  pas in het najaar echt activiteiten te kunnen organiseren waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten. Dus het is nog even wachten.
Ook zal een belangrijk onderdeel van onze viering, in verband met de onmogelijkheden die Corona heeft veroorzaakt, pas in 2022 plaatsvinden. Maar in de tussentijd zullen we niet stil zitten. Hier onder staat de eerste voorzichtige agenda voor dit jaar, soms helaas nog niet voorzien van een concrete datum en soms natuurlijk ook ‘onder voorbehoud’.

We hopen je dit jaar vaak te ontmoeten, digitaal of ‘in real life’, om de unieke en bijzondere vriendschap tussen de twee steden te vieren. Wees welkom!

Agenda jubileumjaar 2021

April

  • 13 april: digitale pubquiz.
  • start van de digitale PR-campagne Ciudad en Stad/Vier het verschil, waarin we Groningers en Sancarlenen via onze social media, (opnieuw) kennis met elkaar laten maken.
  • start van de 35xsport-challenges. Kun je 35x een koprol doen, hou je met gemak 35x een bal hoog, lukt het je 35 minuten hard te lopen? Maak er een filmpje van en deel die op de social media. Tag de Stedenband en gebruik de hashtags #35xsports en #GrunnSanCarlos35.

 

Na de zomer

  • 10 oktober: 4Mijl van Groningen, waaraan wederom een Stedenbandteam zal deelnemen. Wil je meelopen in ons team? Dat kan! Voorwaarde is dat je je laat sponsoren door je omgeving. De opbrengst van alle teamleden gebruiken we om de 4Mijl van San Carlos in 2022 mogelijk te maken.
  • 16 november: pubquiz in levenden lijve
  • Cineragua, een filmavond in het teken van Nicaragua.
  • Sport-challenges via social media: doe mee en deel je challenge!

 

 In 2022

  • Reeks lezingen en ontmoetingen in samenwerking met verschillende organisaties in Groningen, met als uitgangspunt ‘Groningen en Globalisering’.

 

Behalve genoemde activiteiten wordt er ook gedacht aan een aantal sportactiviteiten, kook- of kunstworkshops, het organiseren van een muurschilderactiviteit, een benefietdiner met Nicaraguaans tintje, en het uitwisselen van beeld en ervaringen op het gebied van sport en huiselijk geweld.