Studenten

Het actief stimuleren en organiseren van kennisuitwisseling tussen Groningen en San Carlos is één van de belangrijkste doelstellingen van de Stedenband. Al sinds de jaren ’90 organiseren we stages in zowel Groningen (bureau van de Stedenband) als San Carlos.
Studenten van veel verschillende opleidingen hebben praktijkervaring opgedaan via ons brede netwerk. De meeste stagiairs zijn afkomstig van het HBO of de Universiteit. Zo bemiddelden we al voor studenten verpleegkunde, Romaanse talen en culturen, geschiedenis, sportmanagement, ALO, internationale betrekkingen/internationale organisaties, economie, scheikunde, voeding en diëtetiek, businesses and languages en biologie.

Een mooi en succesvol voorbeeld van uitwisseling via stages is het coschappentraject dat we sinds 2010 met het UMCG, het ziekenhuis Luis Felipe Moncada en de gezondheidscentra in San Carlos en omgeving uitvoeren. Al bijna 50 studenten liepen hun coschap in onze zusterstad. Er kan gekozen worden voor sociale geneeskunde, tropengeneeskunde en gynaecologie/obstetrie. Meer informatie is op onze projectpagina ‘gezondheidszorg’ te vinden.

In overleg met ons is er veel mogelijk. We proberen de stage altijd op maat te maken, rekening houdend met de studievoorwaarden en de mogelijkheden in San Carlos of Groningen.

In San Carlos maken we gebruik van een Nederlandse contactpersoon, Ineke de Groot, die een gastgezin voor je regelt en je opvangt en introduceert in San Carlos.

Voor de bemiddeling en voorbereidingen vraagt de Stedenband een bedrag van €150.

Interesse in een stage via de Stedenband? Twijfel niet en neem contact met ons op!