Nieuws

Met onderstaand zoeksysteem kunt u nieuwsberichten op onderwerp of datum zoeken. 

Archief

Alle nieuwsberichten uit de categorie 'Sport'

30 april dansworkshops!

05 april

Op zaterdag 30 april kun je weer meedoen aan onze gezellige dansworkshops bij dansschool Salsa Juan Carlos.

Het eerste uur kun je kiezen voor Salsa en het tweede uur bieden we een workshop Bachata aan.

De opbrengst van de avond is voor ons sportproject in San Carlos.

NA 2016 flyer dansworkshops

 

Datum: 30 april
Tijd: 19.30 uur Salsa
       20.30 uur Bachata
Locatie: Dansschool Salsa Juan Carlos, Lijnbaanstraat 10

Een uur kost € 15. Twee uur workshop kost € 20.

Lees meer

Dansworkshops 23 januari gaan niet door!

15 januari

Wegens te weinig aanmeldingen hebben we helaas moeten besluiten om de geplande dansworkshops van 23 januari a.s. te cancellen.

We zullen op een later moment een nieuwe datum prikken. Hou onze (social) media in de gaten!

Dansworkshops Salsa en Reggaeton 23 januari

06 januari

Na het grote succes in mei 2015, organiseren we zaterdag 23 januari voor de tweede keer een spetterende dansworkshop. Dit keer staan Salsa en Reggaeton centraal.

Ook dit jaar staat de activiteit in het teken van ons sportproject in San Carlos: de gehele opbrengst zal ten goede komen aan zwemlessen of voetbaltraining aan kinderen en jongeren in onze zusterstad.

DANS Flyer 2016

Lees meer

4 Mijl San Carlos weer succes!

10 juni

Afgelopen zondag werd in San Carlos alweer de vierde editie van de Sancarleense 4 Mijl georganiseerd, dit keer door één van onze kersverse sportcoördinatoren: Luis Orozco.

In totaal 136 deelnemers trotseerden de tropische warmte om de felbegeerde hoofdprijzen (4 fietsen) in de wacht te slepen.

NA 2015 4Mijl SC 1

Lees meer

Stedenbanddocumentaire '9107 KM' online!

20 april

Na het grote succes van de première tijdens Cineragua en de uitzending van onze mooie film op OOG TV is het nu hoogste tijd voor een link op internet.

Altijd al willen weten wat we er allemaal in San Carlos gebeurt in het kader van de stedenbandrelatie? Klik dan hier.

CINE still Marga Malecon

 

Lees meer

Dansworkshops 16 mei 2015

14 april

Altijd al eens willen kijken of Salsa of Bachata iets voor jou is? Of wil je een gezellige avond en bijdragen aan één van onze projecten?

Het kan allemaal op 16 mei a.s. door deel te nemen aan onze dansworkshops. Grijp je kans, er is maar beperkt plek!

DANS2015

Meer informatie is te vinden op onze speciale Dans!-pagina op deze site. Of je kunt kijken bij ons Facebook-evenement.

Lees meer

De 4Mijl van San Carlos

10 juni

Zaterdag 31 mei was het tijd voor de derde editie van de 4Mijl van San Carlos. Al vroeg in de ochtend stonden de enthousiaste kinderen in de rij om zich in te schrijven voor de wedstrijd. Start- en finishvlaggen werden opgehangen, ballonnen opgeblazen, een partytent opgebouwd en om 8 uur werden de inschrijftafels geopend. Rond de 110 kinderen schreven zich in om mee te rennen.

                  4Mijl2014-1

Lees meer

De voetbalschool is officieel geopend

13 mei

Vrijdag 9 mei was de grote dag voor alle sportliefhebbers in San Carlos: de officiële opening van de voetbalschool in San Carlos. Na alle voorbereidingen in de weken in aanloop naar de opening was het dan eindelijk zover.

Voordat de officiële opening zou plaatsvinden konden de kinderen niet wachten om zich in te schrijven voor het openingstoernooi. Van tevoren werd verwacht dat er rond de 100 kinderen zouden deelnemen aan het toernooi, maar het werden er uiteindelijk 210. Fantastisch om te zien hoeveel enthousiaste kinderen er op het toernooi afkwamen en dat het voetbal zo enorm leeft in San Carlos. Na de inschrijvingen werden de teams ingedeeld en het speelschema opgesteld. De kinderen werden onderverdeeld in 29 teams en 6 poules.

                    Voetbalschool-geopend-1

Lees meer

Het grote succes van de voetbalschool in San Carlos!

09 april

De voetbalschool in San Carlos (Nicaragua) beleefde in februari een vliegende start. De afgelopen weken is die lijn doorgetrokken. Iedereen is erg enthousiast en de trainingen worden goed bezocht door de kinderen.

Mike Schilders, verantwoordelijk voor het opstarten van de voetbalschool in San Carlos, is samen met twee trainers gaan flyeren op alle scholen in de omgeving. Op deze manier weten alle schoolkinderen dat er trainingen gegeven worden. Dit bleek een groot succes te zijn. Er komen nu gemiddeld 50 kinderen per dag naar de trainingen! Lees het bericht dat we van Mike kregen:

                      VoetbalschoolSucces

Lees meer

Gezocht: bestuurslid sport

08 april

Heb je affiniteit met sport, Nicaragua of Midden-Amerika, vrijwilligerswerk en wil je deel uitmaken van of ervaring opdoen in een kleine, maar dynamische internationale organisatie? Dan zijn we op zoek naar jou!
Onlangs is in het bestuur van de Stedenband de portefeuille sport vrijgevallen. We zijn op zoek naar een enthousiast iemand die het acht-koppige bestuur wil komen versterken en wil meedenken over sportontwikkeling, studentenuitzending en alle andere zaken die de Stedenband en onze sportactiviteiten aangaan.

Lees meer

We zijn op zoek naar enthousiaste sportvrijwilligers voor San Carlos

17 maart

Er staat een geweldige vacature online voor sportstudenten of -professionals die een langere periode (ca. 5-6 maanden) stage willen lopen in San Carlos.
Het betreft het leveren van een bijdrage aan het sportproject dat we in samenwerking met Stichting ISOP in San Carlos uitvoeren.

NA 2013 sport basketbaltraining

Lees meer

Spinningmarathon levert bijna 1000 euro op!

13 februari

Op 31 januari organiseerden we in samenwerking met Health City Groningen een spinningmarathon (RPM) ten gunste van het sportproject in San Carlos.
Nu alle bijdragen zijn bijgeschreven, hebben we zicht op het prachtige eindresultaat van deze sportieve activiteit.
De enthousiaste fietsers brachten een bedrag van € 987,50 bij elkaar! Een geweldige opbrengst voor ons project!

NA 2014 spinning 2

Lees meer

Geef je op voor de spinningmarathon!

16 januari

Op 31 januari organiseren we in samenwerking met Health City een spinningmarathon (RPM). Door één uur (of meer) mee te doen, maak je sportactiviteiten voor kinderen en jongeren in San Carlos mogelijk. Zo kunnen we zwemlessen aanbieden, basketbal- en volleybaltoernooien organiseren, leraren trainen en hebben we plannen voor de oprichting van een voetbalschool.

NA 2014 spinning1
Meisje in San Carlos doet mee aan de basketbaltraining

Lees meer

Kantoorsluiting kerstperiode

18 december

Van 19 december 2013 tot en met 5 januari 2014 is het kantoor van de Stedenband gesloten.
Mails worden in deze periode niet beantwoord, maar kunt u uiteraard wel sturen.

In de kersttijd kunt u genieten van onze nieuwste editie van de nieuwsbrief ¡Enlace! die dit keer geheel in het teken staat van kunst en cultuur.
Natuurlijk kunt u zich ook alvast voorbereiden op ons prachtige filmfestival Cineragua en de Spinningmarathon (RPM).

Lees meer

Twee fantastische activiteiten in januari in Groningen!

04 december

De Stedenband organiseert in januari 2014 twee fantastische activiteiten in Groningen.
We trappen af op donderdag en vrijdag 9 en 10 januari met het filmfestival Cineragua in ForumImages. Twee films en twee korte documentaires schetsen een bijzonder beeld van Nicaragua.

CINE 02

Op vrijdag 31 januari sluiten we de maand af met een actieve spinningmarathon (RPM) in Health City. Deelnemers laten zich sponsoren om geld in te zamelen voor het sportproject in San Carlos, dat de Stedenband in samenwerking met Stichting ISOP uitvoert. De activiteiten in onze zusterstad bieden kinderen en jongeren de kans om zich via sport en spel te ontwikkelen.

Lees meer

Studenten organiseren basketbaltoernooi San Carlos

12 november

Aanstaande donderdag 14 november organiseren onze sportstudenten Nicole van Haandel, Youri van de Werken en Romy de Ruig samen met onze sportcoördinator Nikki Vorkink een basketballoernooi in San Carlos.

NA 2013 basketbaltraining

De voorbereidingen zijn in volle gang en het weer lijkt in deze tijd mee te werken. Ze verwachten een goede opkomst.
Het toernooi wordt georganiseerd voor zowel kinderen als volwassenen.

Lees meer

Team Stedenband loopt snelle 4Mijl

14 oktober

Terwijl grote delen van Nederland bijna van de kaart spoelden gisteren, bleef het in Groningen droog. Prima weer voor ons debuterende hardloopteam.
Nieuwsgierig hoe ons team het gisteren heeft gedaan bij de 4Mijl? Neem dan eens een kijkje op onze facebookpagina.

NA2013 team 4Mijl

Lees meer

Team Stedenband San Carlos klaar voor 4Mijl!

09 oktober

A.s. zondag is het weer zover: dan wordt de 27e editie van de Groninger 4Mijl gelopen.
Dit jaar loopt er ook een team mee van de Stedenband. Tien enthousiaste hardlopers hebben de afgelopen weken getraind om helemaal in vorm te zijn.

NA2013 shirt 4Mijl
Het prachtige 4Mijl shirt voor het team.
Ontworpen door Simone Vermaning
.

Alle leden uit het team proberen zich te laten sponsoren. Daarnaast ontvingen we een bijdrage van Studio Simone Vermaning en Sport-Aid. Het sponsorgeld komt ten goede aan de organisatie van de 4Mijl van San Carlos, die sinds 2012 elk jaar op 1 juni wordt georganiseerd.

Lees meer

Drie nieuwe studenten Sportmanagement in San Carlos!

27 augustus

Deze maand zijn de studenten Sportmanagement Romy de Ruig, Youri van de Werken en Nicole van Haandel van start gegaan met hun stage in San Carlos. De studenten zijn naar onze zusterstad vertrokken na drie intensieve voorbereidingsweekenden, georganiseerd door Stichting ISOP, onze samenwerkingspartner.

Alle drie de stagiairs zijn uitgezonden om tijdens hun verblijf van bijna zes maanden een diepte onderzoek te doen. De resultaten van deze onderzoeken zullen bijdragen aan de optimalisering van ons sportproject ter plaatse.

NA 2013 sport studenten

Lees meer

Stedenband tekent overeenkomst met ISOP

18 juni

Afgelopen zaterdag, 15 juni, tekenden Corry Wijnja, bestuurslid van Stichting ISOP, en Geert de Jonge, portefeuillehouder sport in het Stedenbandbestuur, een samenwerkingsovereenkomst voor de komende jaren.

Al sinds 2007 werken beide stichtingen samen op het gebied van sport en ontwikkelingssamenwerking in San Carlos. Nu wordt die samenwerking ook voor de komende jaren vastgelegd.
Het tekenen gebeurde tijdens de tweede lustrumviering van Stichting ISOP.

NA 2013 ISOP sport
Corry Wijnja (ISOP) en Geert de Jonge tekenen het convenant

In het kader van de samenwerking worden studenten of net-afgestudeerden van de ALO en sportmanagementopleidingen uit heel het land uitgezonden naar onze zusterstad. Daar werken ze samen met de Sancarlenen aan de verschillende activiteiten op het gebied van sport voor kinderen en jongeren.

Lees meer

Tweede Sancarleense 4Mijl weer groot succes!

04 juni

Afgelopen zaterdag 1 juni was het alweer zover: op de Dag van het Kind werd in San Carlos de tweede Sancarleense 4Mijl gelopen. En wat was het weer een succes!

In totaal liepen er 167 deelnemers mee. Het grootste deel daarvan bestond uit enthousiaste kinderen. De eerste 70 inschrijvingen kregen een echt Gronings 4Mijl t-shirt, gedoneerd door de organisatie hier in Stad.

NA 2013 4Mijl 01
Wachten bij de start

De ochtend begon droog en zonnig, maar of dat de hele dag zo zou blijven, was even afwachten. Gelukkig werkte het weer mee en kon de groep om 16 uur van start gaan.
Ondanks het enthousiasme bleek het niet gemakkelijk om in de tropische hitte zo'n route te lopen; een groot deel van de deelnemers liep dan ook niet het hele parcours...we denken na hoe we dat volgend jaar anders kunnen doen.

Lees meer

Jaarverslag 2012 en nieuwste ¡Enlace! online!

04 april

Vanaf vandaag kunt u op onze site het Jaarverslag 2012 en de nieuwste ¡Enlace! lezen.

De ¡Enlace! staat geheel in het teken van het thema sport en bewegen en geeft een goed beeld van alle sportieve activiteiten die wij op dit moment, in samenwerking met Stichting ISOP, in San Carlos uitvoeren. We zijn ontzettend trots op de resultaten!

NA 2013 sport
Meisjes krijgen zwemles in San Carlos.

Lees meer

Weer drie nieuwe stagiairs sport in San Carlos!

10 oktober

De Stedenband heet drie nieuwe projectmedewerkers voor het sportproject welkom: Fiona van Andel, Inge Davelaar en Joyce Bozon. Fiona en Inge doen de opleiding Sportmanagement en Joyce neemt deel als vrijwilliger. Ze heeft een afgeronde opleiding in Sport & Bewegen.
De stagiairs zijn uitgezonden in het kader van de samenwerking tussen de Stedenband en Stichting ISOP.

Er zijn al heel wat mooie en inspirerende sportprojecten in de maak; zwemlessen voor schoolkinderen, een voetbalcompetitie en een sportdag. Ook wordt er een vervolg gegeven aan de volleyballessen die plaatsvinden in cultuur- en buurtcentrum La Tertulia. KInderen kunnen daar gratis deelnemen aan verschillende activiteiten.
Volgend jaar zal ook de Gronings-Sancarleense 4Mijl weer georganiseerd worden.

NA 2012 nieuwe medewerkers sportprojecten blije kinderen

Lees meer

Eerste 4 Mijl van San Carlos succesvol verlopen

05 juni

De eerste 4 Mijl van Groningen in San Carlos is afgelopen vrijdagmiddag succesvol verlopen, zo meldt vandaag ook het Dagblad van het Noorden. Er deden vooral veel schoolkinderen mee, die enthousiast meeholden, dan weer even wandelden en vervolgens weer verder renden, met een soort harmonica-effect. Sommigen holden op teenslippers en anderen zelfs op blote voeten. Voor veel volwassenen van San Carlos was meelopen met de 4 Mijl nog een brug te ver: hier waren het vooral buitenlanders die de toon aangaven. Na afloop werden de prijzen aan de winnaars van de verschillende categorieën uitgereikt door de burgemeestervan San Carlos, Jhonny Gutiérrez, en de Nederlandse ambassadeur in Nicaragua, Reina Buijs.

4 Mijl_04A

 Aan de start

 

Lees meer

De 4 Mijl van Groningen - in San Carlos!

31 mei

Er is weer volop beweging in het sportproject van de Stedenband Groningen - San Carlos. Op vrijdag, 1 juni as. wordt namelijk de 4 Mijl van Groningen gelopen in San Carlos! Mocht u de poster hiervoor willen bekijken, klik dan hier.
Inschrijving hiervoor staat voor alle categorieën open en de tijdelijke zaakgelastigde van de Nederlandse Ambassade in Managua, mevrouw Reina Buijs, komt speciaal hiervoor naar San Carlos om de prijzen uit te reiken

4 mijl_02

Trainen op een weg in aanleg..

Om half vijf 's middags - als de ergste hitte voorbij is - wordt het startschot gegeven op de pittoreske boulevard van San Carlos aan het meer van Nicaragua, waar ook de finish is. Het doel is om er net als in Groningen een jaarlijks terugkerend evenement van te maken en zo de bevolking aan te zetten tot meer bewegen.

Lees meer

Volg Genevive in San Carlos!

01 december

Half oktober vertrok Geneviève van Dijk, sportprofessional, in opdracht van de Stedenband naar San Carlos. Eerder liep zij stage in Las Azucenas, één van de buitengebieden van San Carlos, waar we sinds 2007 een sportproject uitvoeren.
Nu is Geneviève in San Carlos zelf aan de slag als vrijwillig coördinator voor onze sportprojecten.

Wil je weten wat Geneviève allemaal doet en beleeft? Je kunt haar volgen op haar uitgebreide blog (met veel foto's!).

NA2011 sport1
Geneviève temidden van Sancarleense kinderen

Lees meer

Help ons een droom waar te maken!

31 mei

Wat in Nederland vaak de gewoonste zaak is, is in Nicaragua vaak een onbereikbare droom: sport voor iedereen. De Stedenband wil met een nieuw, integraal sportproject voor jongeren (4 t/m 18 jaar) die droom werkelijkheid maken.

Lees meer

Feestelijke heropening centrale sporthal San Carlos!

29 mei

Op 18 mei jl. werd in de stadskern van San Carlos de centrale sporthal feestelijk heropend. De sporthal werd eind vorig jaar volledig gerenoveerd.

Lees meer

Haringparty levert 15.000 en voetbalshirtjes op

02 juni

De door het Netwerk Woningen voor San Carlos georganiseerde Haringparty voor San Carlos heeft maar liefst € 15.000 opgebracht.

Lees meer

Vorderingen sportproject in Nicaragua

24 oktober

Momenteel zitten er drie studenten uitgezonden via de Stedenband Groningen – San Carlos en ISOP in San Carlos. Ze houden zich onder andere bezig met de continuering en verbetering van het sportproject ter plaatse. Nicole van Haandel doet ons een tussentijds verslag.

 

Lees meer