Jubileum 35 jaar

In 2021 vieren we dat de band tussen Groningen en San Carlos 35 jaar bestaat! Op 1 oktober 1986 werd de vriendschap tussen de steden door de Groninger gemeenteraad officieel bekrachtigd. Om het jaar luister bij te zetten, organiseren we verschillende activiteiten. Uiteraard volgen we de richtlijnen van de overheid en het RIVM met betrekking tot COVID-19.
Via deze pagina maken we onze activiteiten bekend. Daarnaast zullen de activiteiten ook via onze social media worden gedeeld.

We hopen je dit jaar vaak te ontmoeten, digitaal of ‘in real life’, om de unieke en bijzondere vriendschap tussen de twee steden te vieren. Wees welkom!

LET OP: de evenementen aangemaakt op Facebook verwijzen allemaal naar deze pagina voor kaartverkoop. In elk evenement staat precies aangegeven hoe je je kunt aanmelden voor een activiteit of hoe je een kaartje kunt kopen. Dit gaat niet online via deze pagina!

 

Agenda jubileumjaar 2021

 

 • 9 september: Benefietdiner & Veiling bij Salmagundi’s. Nicaraguaans eten in goed gezelschap in een hartstikke leuk restaurant; wie wil dat nu niet? En wie weet scoor je nog een leuk veilingitem.
  Rinse van Gans van Van Dalen Cigars uit Groningen komt ook nog vertellen over de pracht van de Nicaraguaanse sigaar.
  Salmagundi’s, Oosterhamrikkade 8C, Groningen
  Aanvang: 18.30 uur.
  Prijs: € 65. Daarvoor krijg je een diner met drankjes, en als klap op de vuurpijl ons geweldige en unieke Nicaraguaanse kookboekje mee naar huis. Van jouw bijdrage gaat € 25 naar ons Microkredietproject in San Carlos!
  Aanmelden: via sancarlos(at)groningen.nl of via ons formulier
 • 22 september: Cineragua, onze Nicaraguaanse filmavond, vindt dit keer plaats in de USVA. Twee speciaal voor ons jubileum gemaakte korte films gaan in première. De hoofdfilm is Días de Luz die zich afspeelt in zes Midden-Amerikaanse landen, waaronder Nicaragua.
  USVA, Munnekeholm 10, Groningen
  Aanvang: 20.30 uur
  Prijs: € 12,50. Kaarten reserveren via: sancarlos(at)groningen.nl of ons formulier. Als het niet is uitverkocht, kun je op de avond zelf bij de USVA nog kaarten kopen.
 • 25 september: Yogaworkshops in het Poortershoes. Yogadocente Marije Friese van Friestijl verzorgt twee workshops Kundalini-yoga. Met jouw deelname maak je het sportproject voor kinderen en jongeren in San Carlos mogelijk!
  Poortershoes, Oosterweg 13, Groningen
  Eerste workshop: 14.00-15.00 uur
  Tweede workshop: 15.30-16.30 uur
  Prijs: € 15 per persoon, per workshop
  Inschrijving: sancarlos(at)groningen.nl of via ons formulier
 • 10 oktober: 4Mijl van Groningen, waaraan wederom een Stedenbandteam zal deelnemen. Wil je meelopen in ons team? Dat kan! Voorwaarde is dat je je laat sponsoren door je omgeving. De opbrengst van alle teamleden gebruiken we om de 4Mijl van San Carlos in 2022 mogelijk te maken.
  Aanmelden: sancarlos(at)groningen.nl of via ons formulier
 • 13 november: workshop Nicaraguaans koken bij buurtrestaurant Bie de Buuf in de Oosterpark. Gezellig samen onder begeleiding koken en daarna met elkaar aan tafel om te proeven van elkaars kookkunsten. Hoe leuk is dat?! Na afloop krijg je ook nog ons uniek kookboekje mee naar huis voor nog meer kookplezier!
  Aanmelden: sancarlos(at)groningen.nl of via ons formulier
 • 16 november: pubquiz in levenden lijve. Je kunt meedoen met een team van maximaal 5 personen inclusief jijzelf.
  Locatie wordt nog bekend gemaakt!
  Prijs: € 5 per persoon. Meer mag altijd. Jouw inleg wordt 100% gebruikt voor het Microkredietproject in San Carlos!
  Aanmelden: sancarlos(at)groningen.nl of via ons formulier


Het hele jaar door:

 • digitale PR-campagne Ciudad en Stad/Vier het verschil, waarin we Groningers en Sancarlenen via onze social media, (opnieuw) kennis met elkaar laten maken.
 • via de social media doen we de 35xsport-challenges. Kun je 35x een koprol doen, hou je met gemak 35x een bal hoog, lukt het je 35 minuten hard te lopen? Maak er een filmpje van en deel die op de social media. Tag de Stedenband en gebruik de hashtags #35xsports en #GrunnSanCarlos35.

 


In 2022

 • Reeks lezingen en ontmoetingen in samenwerking met verschillende organisaties in Groningen, met als uitgangspunt ‘Groningen en Globalisering’.