Donateursactie 2022 voor kerstviering San Carlos

>> 22 november 2022

In Nicaragua naderen de Kerstdagen, net als hier. Elk jaar dragen we vanuit Groningen bij aan een speciale kerstviering in onze zusterstad, die wordt georganiseerd door de Duitse zusterstad Erlangen.
Gezinnen die het financieel zwaar hebben, krijgen bij de viering een goed gevulde mand met basisproducten, zoals olie, rijst, bonen, wc-papier etc. Voor de kinderen worden er cadeautjes gekocht: speelgoed dat het gezin zich zelf niet kan veroorloven. Dit jaar is er gekozen voor de wijken Manantial en Viviendas Progresivas. Daarnaast krijgen ook gezinnen in Papaturro (dat ligt in het beschermd natuurgebied tegen Costa Rica aan) cadeaus en een mand.

De situatie in Nicaragua is na COVID en de economische neergang als gevolg van de crisis in 2018 alleen maar moeilijker geworden voor veel inwoners. We gunnen hen van harte een fijne kerst en maken dit graag, samen met Erlangen, mogelijk. Wil je daarbij helpen? Dat zou geweldig zijn! Je kunt een donatie overmaken op NL77INGB0000058095 t.n.v. Stedenband Groningen-San Carlos. Vermeld bij je donatie dat het om de donateursactie gaat.
Via onderstaande QR-code kun je ook doneren. Het platform dat deze QR-code ondersteunt en voor ons mogelijk maakt, houdt wel een percentage van de donatie in.