Recepten

Sopa Borracha – Dronken Soep
Sopa Borracha giet je traditioneel over het zoete brood, Marquesote, heen. Voor het recept hiervan, zie elders op deze pagina. […]

Marquesote – zoet brood
In Nicaragua wordt met kerst traditioneel Marquesote met Sopa Borracha (dronken soep) gegeten. Natuurlijk zijn het ook buiten de feestdagen […]

Tostones
Tostones zijn gebakken bananenschijfjes en worden gegeten als bijgerecht of als borrelhapje. Benodigdheden (voor ongeveer 25 stuks) 3 groene bananen (bakbananen of onrijpe, nog […]

Frisdrank ‘Selva’
In Nicaragua wordt er vaak een ‘refresco natural’ gemaakt: een verfrissende drank van fruit en water. Soms wordt er naar […]

Cake Tres Leches
Er bestaan tal van recepten die zowel in culinair hoogstaande keukens als in de kleinste huishoudens zijn ontstaan. Ze komen […]

Gallo Pinto
Het meest gegeten gerecht in Nicaragua is de zgn. Gallo Pinto (letterlijk ‘gespikkelde haan’). Het kan als ontbijt gegeten worden, […]