Donateurs

Alle projecten en activiteiten die in het kader van de stedenbandrelatie worden georganiseerd, worden betaald met bijdragen uit fondsen, projectsubsidies, inzamelingsacties en natuurlijk donaties.

De Stedenband is door de Belastingdienst erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat u uw gift aan de Stedenband mag aftrekken (van het belastbaar inkomen) in uw aangifte inkomstenbelasting.

Giften/donaties
Een gift kan zijn:
een gewone gift (deze heeft bij de aftrek een drempel en een maximum) of
een periodieke gift (deze heeft geen drempel of maximum).

Zie ook : https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/aftrek-en-kortingen/content/verschil-periodieke-giften-gewone-giften

Mocht u kiezen voor een periodieke gift, dan kunt u het formulier op bovengenoemde pagina gebruiken en door ons en uzelf (laten) invullen.

Er zijn verschillende mogelijkheden bij de Stedenband om te doneren:

  1. Wordt donateur voor minimaal € 15 per jaar. Omdat we een relatief groot bedrag moeten betalen voor een bankincasso, vragen we u het donatiebedrag zelf maandelijks/jaarlijks aan ons overmaken op IBAN NL77 INGB 0000 0580 95 t.n.v. Stedenband Groningen-San Carlos, o.v.v. ‘donatie’.
  2. Doe een éénmalige donatie op IBAN NL77 INGB 0000 0580 95 t.n.v. Stedenband Groningen-San Carlos, o.v.v. ‘donatie’. Bij een donatie voor een specifiek doel, graag dat doel vermelden (bijv. sport, LGBT etc.).
  3. Doneer direct eenmalig en veilig via ons online systeem.
  4. Gratis doneren door te shoppen via doelshop.nl!


Doneren via Doelshop.nl

Via doelshop.nl kunt u shoppen bij ruim 300 bekende webshops (Bol.com, Zalando, Media Markt, vakantiesites etc.) en gaat er per aankoop een donatie naar uw goede doel! U shopt zo bij dezelfde winkels voor dezelfde prijzen en u doneert zonder dat het iets extra kost!

Hoe werkt het?

1) Ga naar de Stedenbandpagina op doelshop.nl  Uw donatie gaat dan automatisch naar de Stedenband.

2) Kies de shop waar u wilt shoppen. Daar wijst het afrekenen etc. zich zelf.


Als bedrijf kunt u sponsoren en adverteren

Naast het beschikbaar stellen van uw kennis en expertise kunt u met uw bedrijf een specifiek project ondersteunen met een projectbijdrage. U kunt hiervoor natuurlijk altijd contact opnemen met het kantoor van de Stedenband.

U kunt met uw bedrijf tegen aantrekkelijke prijzen een advertentie plaatsen in de nieuwsbrief van de Stedenband. Deze verschijnt 2-3 keer per jaar en wordt verspreid onder een vast adressenbestand. Informatie over de Advertentietarieven en de Aanlevervoorwaarden kunt u hier aanvragen.