Nicaranima/Nicaranimus – expo over Gender en LGBT

>> 6 mei 2019

Met trots en plezier kondigen we onze expositie Nicaranima/Nicaranimus aan; een expositie over gender en LGBT in Nederland, Nicaragua en andere delen van de wereld.
Aan de hand van de prachtige (transgender)portretten van schilder Bas Nijenhuis, de indringende foto’s van filmmaker en fotograaf Koen Suidgeest uit de reeks Preferred Pronouns, en beelden van de LGBT-gemeenschap in Nicaragua en San Carlos proberen we met het publiek in gesprek te gaan over man/vrouw-rollen, hokjesdenken en gender.

De expositie vindt plaats in de USVA, Munnekeholm 10 in Groningen en wordt geopend op maandag 27 mei om 20 uur met een paneldiscussie. Het panel, bestaande uit Bas Nijenhuis, Veerle Ros (één van de modellen van het werk van Bas) en Koen Suidgeest, zal, geleid door onze portefeuillehouder Fetzen de Groot, in gesprek gaan met het publiek. Voertaal tijdens deze avond is Engels. Indien nodig, wordt er ter plekke vertaald.

De opening is vrij toegankelijk, evenals de expositie in de dagen erna. Deze is op werkdagen te bezoeken tot 5 juli.

De expositie is onderdeel van de lustrumviering van de Rijksuniversiteit Groningen ‘All Inclusive’ en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Groningen.

Meer informatie is te lezen in onze Engelstalige flyer  of in de Nederlandstalige versie.