Cake Tres Leches

Er bestaan tal van recepten die zowel in culinair hoogstaande keukens als in de kleinste huishoudens zijn ontstaan. Ze komen allemaal neer op hetzelfde: een volle, romige taart die is ondergedompeld in drie soorten melk (tres leches). Absoluut het proberen waard!

Benodigdheden
150 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
3 eiwitten, gescheiden van de dooier
220 gram suiker
3 theelepels vanille
90 ml slagroom
60 ml melk
125 ml zoete gecondenseerde melk
150 ml ongezoete gecondenseerde melk

Bereiding
Klopt de eiwitten met een mixer totdat er een vaste massa ontstaat. Doe er beetje bij beetje wat suiker bij totdat de massa glanst. Voeg al kloppend één voor één de dooiers toe en vul dit vervolgens aan met 2/3 van de bloem. Roer het geheel vervolgens nog eens goed door met een spatel. Voeg als laatste geleidelijk de rest van de bloem, de melk en de helft van de vanille toe. Schep de mix in een bakvorm en bak de taart 30 tot 35 minuten in een voorverwarmde oven (160 graden).

Meng nu de 2 soorten gecondenseerde melk in een kan en voeg de room en de rest van de vanille toe. Laat de cake na het bakken even afkoelen en prik er vervolgens gaatjes in. Giet het mengsel langzaam over de cake, totdat de cake het niet meer absorbeert. Laat de cake minstens 4 uur afkoelen.

Eet smakelijk!