Sopa Borracha – Dronken Soep
Sopa Borracha giet je traditioneel over het zoete brood, Marquesote, heen. Voor het recept hiervan, zie elders op deze pagina.
Benodigdheden
4 1/3 kop suiker
1/3 fles witte rum
5 koppen water
120 gram rozijnen
10 kruidnagels
120 gram gedroogde pruimen
een kop zoete witte wijn
een handjevol kaneelstokjes
vanillestokje
citroenrasp
Voorbereiding, avond van te voren
Leg een avond van tevoren het opengesneden vanillestokje, de kaneelstokjes en de citroenrasp in de witte rum.
Bereiding
Breng de pruimen en rozijnen aan de kook in een kop water met een derde kop suiker totdat ze zacht en sponsachtig zijn. Los 4 koppen suiker op in 4 koppen water en voeg de 10 kruidnagels, 4 kaneelstokjes en de citroenschil toe. Breng dit zachtjes aan de kook. Haal de siroop van het vuur zodra het begint in te dikken en zeef het. Voeg de witte wijn en de rum toe en giet dit over het zoete brood heen in de schaal waarin je het wilt opdienen. Strooi de rozijnen en kersen hierover heen.