Vaccineren gezondheidspersoneel Nicaragua gestart

>> 4 mei 2021

Gezondheidspersoneel in Nicaragua heeft maandag zelf ook toegang gekregen tot het covid-19-vaccin, meldt Persbureau EFE. De eerste gezondheidswerkers die werden gevaccineerd zijn werkzaam in het staatsziekenhuis ‘Fernando Vélez Paiz’, een van de grootste gezondheidscentra in Nicaragua, gelegen in het zuidwesten van Managua, zo liet de minister van Volksgezondheid, Martha Reyes, weten. Ze heeft niet aangegeven hoe lang het zal duren om alle Nicaraguaanse gezondheidswerkers, ongeveer 36.000 mensen, te vaccineren, noch of het proces ook werknemers in privé ziekenhuizen of privéklinieken betreft.
Het vaccinatieprogramma voor de gezondheidssector begon twee maanden nadat de Nicaraguaanse autoriteiten startten met het vaccineren van mensen met chronische ziekten, zoals nier- , hartproblemen of kanker, en ouderen vanaf 60 jaar. Zij kregen het Sputnik-vaccin, gedoneerd door Rusland.

Vicepresident Rosario Murillo kondigde aan dat vanaf vandaag ook de minimumleeftijd voor vaccinatie wordt verlaagd naar 55 jaar. Net als de meerderheid van de bevolking zullen gezondheidswerkers vaccin van AstraZeneca ontvangen, dankzij 335.000 doses die door India en het Covax-programma zijn geschonken. Het Covax-programma is er op gericht dat de rijkste landen vaccins garanderen voor minder draagkrachtige landen.

Bron: Carta Bodan, 4 mei 2021