Webshop

Informatie over bestellen
De Stedenband heeft een mooie collectie kunstnijverheid uit Nicaragua en zelf ontwikkelde producten met een sterke link naar Nicaragua. Deze producten zijn te koop door een mail te sturen naar sancarlos@groningen.nl of via ons contactformulier.  Geef aan wat je precies wilt bestellen en hoeveel.
Een enkel kookboekje, een set kunstkaarten en een enkele Stedenbandtas kunnen via de gewone post worden verzonden. De prijs die je hiervoor op deze pagina ziet, is dan inclusief verzendkosten.
Voor houtsnijwerk, zeep, koffie en een grotere hoeveelheid kunstkaarten, tassen of kookboekjes moet een pakketje gemaakt worden. Daar worden apart verzendkosten voor berekend en, indien nodig, een verzenddoos voor gekocht. Die kosten worden in rekening gebracht van de koper. We verzenden alleen via PostNL met de door hen gehanteerde verzendkosten.
Je kunt de spullen ook, na afspraak, afhalen op een overeen te komen locatie.

Let op: bekijk je onze webshop op je mobiel? De productfoto’s verschijnen onderaan de pagina.

In verband met de kerstvakantie kunnen we bestellingen verwerken en verzenden tot en met 14 december 14.00 uur. Bestellingen na genoemd tijdstip worden pas vanaf 9 januari 2023 verwerkt en verzonden. 

Producten

Kunstkaarten Ricardo Cabrera
Set kunstkaarten met illustraties van San Carlos door kunstenaar Ricardo Cabrera. Ricardo deed in 2001 mee aan een kunstproject van de Stedenband en is nu zelfstandig kunstenaar. Zijn beelden van onze zusterstad zijn kleurrijk en uniek!
De set bestaat uit 8 dubbele kaarten met elk een verschillende afbeelding, en 8 enveloppen.

€ 10

Kunstkaarten ‘Madre Tierra’
Eind 2021 maakte de in Groningen wonende kunstenaar Miguel Ruiz een bijzondere muurschildering met leerlingen uit 5 VWO van het Montessori Lyceum Groningen. Het werk, dat elementen uit Nicaragua en Groningen bevat, kreeg de naam ‘Madre Tierra’, Moeder Aarde.
De kaartenset bestaat uit 8 dubbele kaarten met envelop. De kaart met het gehele schilderwerk komt 2 keer voor in de set. Daarnaast zijn er 6 kaarten met deelafbeeldingen van het kunstwerk.

€ 10

Zeep ‘Tuani Zaipe’
In samenwerking met de ambachtelijke zeepmakerij Soap7 uit Groningen ontwikkelde onze Simone een heerlijke (body)zeep! Hibiscus staat symbool voor Nicaragua en gaat een huwelijk aan met Koolzaad uit Groningen. Samen met onder meer Bergamot en Petit Grain vormen deze ingrediënten een feestje voor je neus, lijf én het oog; want het is ook nog eens een mooi zeepje!

€ 6

Kookboekje Sabor nicaragüense/de Smaak van Nicaragua
Koken en eten verbindt. Daarom maakten we een speciaal kookboekje met 29 verschillende gerechten en drankjes uit Nicaragua. Het ‘nationale gerecht’ Gallo Pinto staat er in, maar ook kun je heerlijke Tres Leches cake maken, je kookkunsten uitproberen met Nacatamales of los gaan op Tortillas of Atolillo. Keuze genoeg!

Formaat: ringband A5, 40 bladzijden

€ 10

Koffie Miraflor
Het Nicaraguaanse UCA Miraflor bestaat uit 12 coöperaties die zich inzetten voor ecologische landbouw en hun producten via eerlijke handel verkopen. De koffie wordt geproduceerd in een natuurreservaat bij de stad Estelí in het noordwesten van Nicaragua.
Variëteit: arabica
Smaak: chocolade, bergamot

Verpakking van 250 gram gemalen koffie of koffiebonen € 5,50.

Stoffen tas Stedenband
Boodschappen doen met een duurzame tas die ook nog eens heel mooi is! Wie wil dat nu niet? Onze eigen Simone ontwierp deze geweldige tas waarop typisch Groningse en Sancarleense gebouwen, mensen en voorwerpen staan afgebeeld. Een musthave!

€ 5

Vogel houtsnijwerk
Dit mooie, kleurrijke houtsnijwerk is gemaakt op de eilanden van Solentiname, die onderdeel zijn van de Gemeente San Carlos. Gezinnen maken daar van balsahout (de lichtste houtsoort ter wereld) allerlei figuren van dieren die zij in hun omgeving zien. Alles wordt met de hand gedaan: van het kappen van de boompjes tot het snijden, vormen en schilderen van de houtsnijwerkjes.
De vogeltjes zijn ca. 15 centimeter lang en 7,5 cm hoog.

€ 5