Webshop

SALE -alles voor de helft van de prijs!
In verband met de voorgenomen opheffing van de stichting, gaan al onze producten in de sale. Alles is voor de helft van de prijs! Op de foto’s staan de originele prijzen.
De nieuwe prijzen zijn:
– ansichtkaartensets € 5 per set van 8 stuks
– kookboekje € 5 per stuk
– stedenbandtas € 2,50
– houtsnijwerkvogeltje € 2,50

We hebben ook nog een voorraad sieraden (kettingen, oorbellen, armbanden), enkele geweven tassen en enkele stenen dierfluiten. Van die producten staan geen foto’s op deze pagina. Wil je daar meer over weten? Neem dan contact met ons op via sancarlos@groningen.nl

Informatie over bestellen
De Stedenband heeft een mooie collectie kunstnijverheid uit Nicaragua en zelf ontwikkelde producten met een sterke link naar Nicaragua. Deze producten zijn te koop door een mail te sturen naar sancarlos@groningen.nl of via ons contactformulier.  Geef aan wat je precies wilt bestellen en hoeveel.
Een enkel kookboekje, een set kunstkaarten en een enkele Stedenbandtas kunnen via de gewone post worden verzonden. De prijs die je hiervoor op deze pagina ziet, is dan inclusief verzendkosten.
Voor houtsnijwerk, zeep, en een grotere hoeveelheid kunstkaarten, tassen of kookboekjes moet een pakketje gemaakt worden. Daar worden apart verzendkosten voor berekend en, indien nodig, een verzenddoos voor gekocht. Die kosten worden in rekening gebracht van de koper. We verzenden alleen via PostNL met de door hen gehanteerde verzendkosten.
Je kunt de spullen ook, na afspraak, afhalen op een overeen te komen locatie.

Let op: bekijk je onze webshop op je mobiel? De productfoto’s verschijnen onderaan de pagina.

Producten

Kunstkaarten Ricardo Cabrera
Set kunstkaarten met illustraties van San Carlos door kunstenaar Ricardo Cabrera. Ricardo deed in 2001 mee aan een kunstproject van de Stedenband en is nu zelfstandig kunstenaar. Zijn beelden van onze zusterstad zijn kleurrijk en uniek!
De set bestaat uit 8 dubbele kaarten met elk een verschillende afbeelding, en 8 enveloppen.

Saleprijs € 5

Kunstkaarten ‘Madre Tierra’
Eind 2021 maakte de in Groningen wonende kunstenaar Miguel Ruiz een bijzondere muurschildering met leerlingen uit 5 VWO van het Montessori Lyceum Groningen. Het werk, dat elementen uit Nicaragua en Groningen bevat, kreeg de naam ‘Madre Tierra’, Moeder Aarde.
De kaartenset bestaat uit 8 dubbele kaarten met envelop. De kaart met het gehele schilderwerk komt 2 keer voor in de set. Daarnaast zijn er 6 kaarten met deelafbeeldingen van het kunstwerk.

Saleprijs € 5

Kookboekje Sabor nicaragüense/de Smaak van Nicaragua
Koken en eten verbindt. Daarom maakten we een speciaal kookboekje met 29 verschillende gerechten en drankjes uit Nicaragua. Het ‘nationale gerecht’ Gallo Pinto staat er in, maar ook kun je heerlijke Tres Leches cake maken, je kookkunsten uitproberen met Nacatamales of los gaan op Tortillas of Atolillo. Keuze genoeg!

Formaat: ringband A5, 40 bladzijden

Saleprijs € 5

Stoffen tas Stedenband
Boodschappen doen met een duurzame tas die ook nog eens heel mooi is! Wie wil dat nu niet? Simone Larabi ontwierp deze geweldige tas waarop typisch Groningse en Sancarleense gebouwen, mensen en voorwerpen staan afgebeeld. Een musthave! Let op: nog maar heel weinig voorraad!

Saleprijs € 2,50

Vogel houtsnijwerk
Dit mooie, kleurrijke houtsnijwerk is gemaakt op de eilanden van Solentiname, die onderdeel zijn van de Gemeente San Carlos. Gezinnen maken daar van balsahout (de lichtste houtsoort ter wereld) allerlei figuren van dieren die zij in hun omgeving zien. Alles wordt met de hand gedaan: van het kappen van de boompjes tot het snijden, vormen en schilderen van de houtsnijwerkjes.
De vogeltjes zijn ca. 15 centimeter lang en 7,5 cm hoog.

Saleprijs € 2,50